Zondag 7 augustus 2016 : bezoek aan de stad Diest

Hona tocht diest afbeeldingZondag 7 augustus verdiepen we ons in de boeiende geschiedenis van Diest, een bijzondere stad aan de Demer. We verkennen de “poorten” en twee belangrijke heuvels.  Flanerend langs werelderfgoed  en middeleeuwse gebouwen vinden we antwoorden op vele vragen . Waarom  is Diest een “Oranjestad” ?  Wat heeft Diest dat Wilhelmina zo graag naar Nederland wou overbrengen ? Wat zijn de gevolgen geweest van de koppigheid van Willem I ?

En wat heeft het Noordstation van Brussel met Diest te doen ?

 

De boterhammen nemen we al mee in de rugzak want ’s middags mogen we lunchen in een café mits we een drankje consumeren.  Maar dat lijkt me geen onoverkomelijk probleem.Wandelschoenen zijn aan te raden vermits we een stukje in de natuur zullen stappen. We vertrekken stipt om 9.30H want er valt heel wat te ontdekken !

Ontmoetingsplaats :

de molen op de parking van het provinciaal domein DE HALVE MAAN

Omer Vanaudenhovelaan 48 3290 Diest

 

De tochtleider.

Dit bericht is geplaatst in Binnenkort, Excursies. Bookmark de permalink.